Pensionsduo køber boligportefølje for knap 2 milliarder kr. af Nrep

Velliv og Industriens Pension køber en forholdsvis nyopført ejendomsportefølje af Nrep NSF 1 under den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep.

Det sker i en handel til ’knap 2 milliarder kr.’, oplyser parterne om årets hidtil største boligtransaktion og den næststørste af alle ejendomshandler i Danmark i 2020.

Derfor køb
Ejendomsporteføljen på godt 50.000 kvm består af tre nyopførte ejendomme: Himmelbyen i Ørestad, Strandhaverne på Amager og Risskov Husene i Risskov ved Aarhus. Porteføljen indeholder 521 boliger og et mindre antal erhvervslejemål. De 521 boliger fordeler sig på 208 boliger i Risskov Husene, 128 boliger i Himmelbyen i Ørestad og 185 boliger i Strandhaverne på Amager Strandvej. Derudover indeholder Strandhaverne 12 erhvervslejemål og en parkeringskælder med 130 pladser.

– Vi er glade for aftalen, der understøtter vores strategi om at investere i nye boliger i og omkring de største byer med vækst, herunder selvsagt København og Aarhus. Investeringen vil bidrage positivt til solide afkast til vores kunder og ikke mindst mulighed for attraktive boliger. Endelig bidrager porteføljen til Vellivs strategi om ansvarlige og bæredygtige investeringer, siger ejendomsdirektør Solveig Rannje, Velliv, i en kommentar til handlen.

Hos Industriens Pension fremhæver ejendomsinvesteringschef Søren Tang Kristensen, at investeringen passer godt ind i selskabets ejendomsstrategi.

– Det er sjældent, at vi ser boligporteføljer af denne kvalitet og beliggenhed i markedet, og vi er derfor meget tilfredse med, at det er lykkedes os at gennemføre investeringen. Boligprojekterne bidrager til en god udvikling af områderne, og vi forventer, at de vil give solide langsigtede afkast til medlemmerne, siger Søren Tang Kristensen.

Derfor frasalg
Hos sælger forklarer Investment Director Jakob Flymer, Nrep, kort om baggrunden for salget:

– Normalt foretrækker vi, at eje vores ejendomme i længere tid, før vi sælger, men disse tre bygninger er en del af vores NSF1-fond, som vi arbejder på at kunne lukke.

Vellivs og Industriens Pensions rådgivere i forbindelse med transaktionen er Bruun & Hjejle, Gorrissen Federspiel, Cushman & Wakefield RED, Deloitte og Kuben Management. Nreps rådgivere er Nordanö, Accura og PwC.

Duo købte københavnsk kontordomicil i sommer
Vellivs og Industriens Pensions køb af den godt 50.000 kvm store boligportefølje fordelt i København og Aarhus sker, efter pensionsduoen 3. juli annoncerede køb af et kommende domicil til advokatfirmaet Accura på 13.200 kvm i Københavns Nordhavn. Her var investeringen ’et større trecifret millionbeløb’.

Læs mere i Pensionsduo køber nyt Accura-domicil for større trecifret millionbeløb

Læs også Køb af Accura-domicil topper suverænt ny transaktionsliste

(Artiklen fortsætter under billederne)

Strandhaverne med 185 boliger, 12 erhvervslejemål og en parkeringskælder med 130 pladser på Amager Strandvej indgår i handlen som en af tre ejendomme. Illustration: Presse
Risskov Husene med 208 boliger i Risskov ved Aarhus indgår i handlen som en af tre ejendomme. Foto: Presse

Fire-fem milliardhandler indtil videre i år
Med den nye handel mellem Velliv og Industriens Pension som køber og Nrep som sælger af boligportefølje i København og Aarhus er der i 2020 indtil videre blevet bekræftet fire milliardhandler, hvor ejendommen eller hele porteføljen ligger i Danmark – fem, hvis en endnu ubekræftet milliardhandel angiveligt gennemført i sommer mellem to udenlandske investorer medregnes.

Årets første milliardhandel fandt sted i indre by i København, da den tyske kapitalforvalter Patrizia 21. januar annoncerede salg af den 24.500 kvm store Galleri K-ejendom for anslået 1,6 milliard kr. Bag opkøbet stod Public Sector Pension (PSP), som er en af Canadas største pensionsselskaber, og det britiske pensionsselskab Aviva.

Læs mere i Patrizia sælger Galleri K til britisk-canadisk duo i milliardhandel

Læs også Her er ny canadisk investor i Danmark bag milliardopkøb af Galleri K

Årets anden milliardhandel var, da Thylander i partnerskab med det tyske pensionsselskab Ärzteversorgung Westfalen-Lippe repræsenteret af Kanam Grund Group købte Danske Banks hovedkontor på Holmens Kanal i København. Handlen blev breaket 1. april.

Investeringen til omkring 2,1 milliarder kr. – og dermed årets hidtil største handel i det danske ejendomsmarked – omfatter et ejendomskompleks på 49.000 kvm fordelt på 15 bygninger ved Kongens Nytorv i området mellem Holmens Kanal, Bremerholm og Vingårdsstræde. Ejendommene er fuldt udlejet til Danske Bank, der i 2023 flytter hovedsædet til et nyopført domicil i Postbyen ved Københavns Hovedbanegård. Sælger var den britiske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investments, som købte ejendomskomplekset i 2016 for 1,4 milliard kr.

Læs mere i Danske Banks hovedkontor solgt til konsortium under Thylander Gruppen

Læs også Sådan steg Danske Bank-domicil med over en halv milliard kr.

Årets tredje milliardhandel blev annonceret 29. september, da udviklings- og entreprenørselskabet Casa solgte et boligprojekt med 463 boliger på Københavns Vestegn. Det skete, da den finske kapitalforvalter Capman Real Estate udvidede Tysklands største pensionsselskab Bayerische Versorgungskammers (BVK’s) danske portefølje – denne gang for en ejendomsfond administreret af Universal-Investment-Luxembourg S.A. Projektet omfatter 37.440 kvm boliger i byudviklingsområdet Kirkebjerg i Brøndby i Glostrup Kommune. Projektet er udviklet af Casa, som købte grunden i slutningen af 2019. Boligprojektet blev solgt for ’over 1 milliard kr.’.

Læs mere i Casa sælger boligprojekt i milliardhandel på Vestegnen

Otte milliardhandler i 2019
I 2019 var der otte milliardhandler, hvor ejendommen eller hele porteføljen ligger i Danmark. Den største transaktion var den svenske ejendomsfond Niams køb af det i alt 84.000 kvm store kontor- og hotelkompleks Copenhagen Towers i Ørestad, som blev erhvervet for 2,3 milliarder kr. Bag salget stod Solstra Capital Partners.

Få hele overblikket i Stærk slutspurt – alle otte milliardhandler i 2019

Læs også:

  • Sådan steg Danske Bank-domicil med over en halv milliard kr.
  • Her er ny canadisk investor i Danmark bag milliardopkøb af Galleri K
  • Podcast: Tæt på Frederiksberg Boligfond og kampen om transaktionsmarkedet
  • Casa sælger boligprojekt i milliardhandel på Vestegnen

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt